Egyéni rendszer állítás

Rendszertábla használatával
 
Életünk során - időben és térben is változóan-, többféle rendszer részei vagyunk. Ilyen rendszert képez a család, (szűkebb és tágabb értelemben), a párkapcsolatunk, a baráti körünk, egy munkahelyi kollektíva, de gondolhatunk egy lakóközösségre is.
Minden rendszer az élet törvényeinek megfelelően folyamatosan alakul és változik. A változásokat az egyén néha képes rugalmasan megfejlődni, míg máskor elakadást tapasztalunk, mely feszültségben, konfliktusban, tehetetlenségben, de akár betegségben is megjelenhet.

A rendszertábla egy alkalmas és hatékony eszköz arra, hogy a megszokott szubjektív perspektívából kilépve nézzünk rá azokra a helyzeteinkre (rendszereinkre), melyekben nehézséget tapasztalunk. Kérdéseinket az újszerű látásmódon keresztül válaszoljuk meg, hogy tovább fejlődhessünk.
 

Alapelv: Ha a rendszer egy tagja megváltozik, az szükségszerűen változást generál az egész rendszerben

Mint sok más hatékony technika, a rendszertáblával való munka sem oldja meg helyetted a problémáidat, de segít a tisztánlátásban, hogy Számodra a helyzetnek leginkább megfelelő utat, megoldást megtaláld. A család, vagy bármilyen rendszer megjelenítése a táblán, lehetőséget ad arra, hogy alkalomszerűen 1-1 kérdéssel foglalkozz az életedben. Akkor is, ha nincs időd egy csoporthoz csatlakozni, vagy egyszerűen nem kedveled a csoportos módszereket.

A tábla különböző formájú és méretű bábui a személyeket, a beállított pozíciók, a felhasznált zsinórok a rejtett dinamikákat, érzelmi öntudatlan motívumokat segítenek láthatóvá tenni Számodra. Kísérőként támogatlak és segítelek az új meglátásokban, önismereti felismerésekben az együtt töltött idő alatt.

Keress abban az esetben, ha
  • erősen foglalkoztat egy fontos kérdés, nehézség vagy dilemma, azt érzed „Jó lenne rálátni!” 
  • hasznos lehet egy aktuális szituációra, kapcsolatra való rátekintésére (megelőző jelleggel) 
  • ábrázolhatsz segítségével folyamatokat (alkalmas eszköz szupervízióra)
  • összegző áttekintést is nyújthat egy történettel kapcsolatosan
  • párkapcsolati folyamatok megakadásánál ketten is dolgozhattok párhuzamosan, hogy jobban megértsétek a köztetek lévő folyamatot

A rendszertábla sokszínű felhasználása lehetőséget teremt arra, hogy az általad hozott témában feltáruljanak Számodra életed szereplőinek rejtett kölcsönhatásai, ki nem mondott érzések és gondolatok. Gyakran éppen ezek a felismerések adják a megoldás kulcsát a kialakult helyzet feloldásához és kezeléséhez.

Várlak!
 

Oláhné Mednyánszki Krisztina
pszichodráma vezető
család-és párterapeuta jelölt
okleveles asztrológus
E-mail: info@mindenamionismeret.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
skype: artemiszmuhely