Sokszínű önismeret

Aki távol tartja magát az önmegismerés folyamatától, az nem lehet sikeres és hatékony személyes és szakmai életében. 

Mások és a világ folyamatainak megismerése és átlátása csak az önmagunkon végzett belső munka következménye lehet. Sorsalakításunk kulcsa: az önismeret


Saját élettörténetünk, „sorsunk” megértésének lényege, hogy milyen módon vagyunk képesek önmagunkkal szembesülni. Erre hívta fel a figyelmet már az ókorban is sok bölcs és filozófus, melynek történelmi emlékét őrzi a delphoi jósda felirata is.

Az önismeret mindannyiunkban zajlik természetes módon az élettapasztalataink által

A megélt hatásokon keresztül jövünk rá arra, hogy mi okoz nehézséget számunkra és mi az, amivel jól elboldogulunk, felfedezve ezzel a bennünk rejlő képességeket és erőforrásokat. A sors, mint „jó szülő”, tanít arra, hogy kipróbáljuk magunkat különböző helyzetekben. Tapasztalataink által rájövünk arra, hogy „jé, ez nekem, megy, ezt meg tudom csinálni”,- ez adja a „képes vagyok rá!” (kompetencia) érzését! De arra is ráláthatok, hogy mire nem vagyok képes, hol és miben kell fejlődnöm, esetleg segítséget kérnem másoktól. Öntanulásunk tehát tudattalanul is zajlik, de érettebb formában ezt tudatossá is tehetjük.

Sosem vagyunk készek, az önismeretben teljesek!

Személyiségünk folyamatosan érik, változik, bár idős korunkra a változást segítő rugalmasságunk csökken. Mindannyiunk életprogramja ez, hiszen élettapasztalataink által tanuljuk önmagunkat, s ez által mások megértéséhez, megismeréséhez is közelebb jutunk. Felnőttként annál sikeresebb ez a folyamat, minél inkább hajlandó vagyok szembesülni azzal a ténnyel, hogy minden folyamat, történés, aminek részese vagyok, hozzám kapcsolódik, hozzájárultam a kialakulásához (tudatosan vagy öntudatlanul), így következményeivel is tudnom kell szembe nézni.

Önismereti
cikkeink

Előadás
hangfelvételek

Önismereti
videók

Önismereti
filmek

FA
teszt

Ezotéria
és önismeret

Csoportos
önismeret

Női
önismeret

Önismeret
álmok által

Önismereti
asztrológia

 
Oláhné Mednyánszki Krisztina
pszichodráma vezető
család-és párterapeuta
okleveles asztrológus
Mail: info@mindenamionismeret.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely