Pszichodráma

Emese

Hálás vagyok Nektek ezért a közös élményért, a sok felismerésért! Intenzív érzéseim kerültek felszínre. Köszönöm, hogy megmutattátok az utat és az irányt!

Bori

Köszönöm, hogy elindulhattam az úton, melyen megismerhetem önmagam. Köszönöm, hogy megmutattátok, hogy más szemszögből is lehet látni a dolgokat.

Barbi

Kedves Krisztina és Emi! Köszönöm, hogy itt lehettem, és hogy egy csodálatos folyamatba kezdhettem általatok! Nagy élmény volt számomra a csoport tagjának lenni! A legjobbakat kívánom Nektek!

Melinda

Köszönöm szépen a sok érzést, az érzelmi hullámvasutat, tapasztalásokat, szerepeket és reflektációkat. Köszönöm, hogy a csoport tagja lehettem!

Anna

Köszönöm a sok találkozást önmagammal, veletek és a csoporttal!

Dia

Köszönöm, hogy kivezettetek az ERDŐ-ből! Sok minden került a tarisznyámba a további útra!

Judit

Köszönöm a sok élményt, a sok hasznos kérdést, tanácsot, és hogy elindulhattam az önismeret útján.

Rózsa

Köszönöm a közös utat! Jó volt egy valódi, őszinte, elfogadó világba belépni minden hónapban egyszer. Megtaláltam újra az önfeledtségem, a reményem! Végre tovább léptem! Irtó jó fejek vagytok!

Szilvi

A csoportnak köszönhetem, hogy pasit váltottam!

Panni

Kedves Krisztina és Emi! Csakis hálával és köszönettel tartozom Nektek, hogy az utolsó utáni pillanatban is lehetőséget kaptam és “beillesztettetek” a csoportba! Elmondhatatlanul rossz állapotban voltam és belegondolni is rossz, hol tartanék most a segítség nélkül… Amikor még csak telefonon beszéltünk tudtam, hogy jó kezekbe kerültem. Az első csoportfoglalkozás pedig csak megerősítette ezt az érzést bennem. Úgy gondolom, mostanra révbe ért az igen csak felborult életem: leszámoltam a régi, már elviselhetetlen teherként cipelt munkámmal, megtaláltam a PÁROMAT és hirtelen két cuki lánygyermek anyukája lettem! REKORD idő alatt! Végigolvasva rózsaszín habcsókos lányregénynek tűnik, de szerencsére nem az… Szeretettel gondolok Rátok és a csoporttársakra. Mindenkinek szívből kívánom a legjobbakat!

Magdus

Júliusban is számoltam a napokat, mikor kellene menni. De sajnos, már nem kellett. Nagyon fogtok hiányozni a csoporttal együtt! Most nagy erőt érzek magamban, próbálok közelebb kerülni a fiamhoz is. Sajnos, kevés a sikerélmény, de azért akad. Elkezdődött egy változási folyamat magammal kapcsolatban is, melíroztattam a hajam, hogy kevésbé látsszanak az ősz szálak, vettem néhány új ruhát, ami vidám színű, és végre nem szürke vagy fekete. És ezekhez előkotortam a magas sarkú cipőmet is. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptam. Összességében: Lesz ez még jobb is. Puszillak Titeket!

K.M.

Személyes életemben változások indultak el a drámafolyamatban való részvételem eredményeképpen. Lassan elkezdődött egy folyamat az életemben, másképp álltam a problémák megoldásához, mint korábban. Ritkábban emelem fel a hangom, ha valami nem tetszik, kevesebbszer sértődök meg, és ha mégis, hamarabb elmúlik a sértődöttségem, és könnyebben tudok bocsánatot kérni. Mivel változtattam a viselkedésemen, észrevettem, hogy a férjem is változott. Kevesebb lett a konfliktus közöttünk, többet beszélgetünk, a vitás kérdésekben hamarabb jutunk közös véleményre. Sokkal közelebb kerültünk egymáshoz érzelmileg is. Munkahelyemen is elfogadnak a kolléganőim, jobb lett a viszonyom velük. Már nem húzom fel magam minden apróságon, megtanultam, nem vagyunk egyformák. Ami ez egyik embernek normális, a másiknak talán a leginkább idegesítő tett vagy gondolat, de mindent el tudok fogadni, előbb használom az eszemet, aztán a számat.

Magdolna

Érdemes volt részt vennem az önismereti pszichodrámán, mert fantasztikus embereket ismertem meg. Sokáig csak vágytam egy ilyen csoportba, aztán összecsaptak a hullámok a fejem felett több téren is, és végre elindultam. Életem egyik leghasznosabb döntése volt. Remek csoporttagok között, kiváló vezetők segítségével tanultam meg, hogyan oldjam meg könnyebben a gondjaimat. Kedves Krisztina! Fantasztikusan jó embert ismertem meg a személyedben. A higgadtságod, türelmed szintén sokat adott, sokszor eszembe jut, hogy úgy is lehet reagálni helyzetekre, nem kell rögtön csattanni. Kívánok a további munkádhoz nagyon jó egészséget, erőt, hogy sok embernek tudj még segíteni! Kedves Emi! Maradj mindig vidám, érzékeny lélek. Nagyon jól kiegészítitek egymást Krisztinával. Hab volt a tortán minden udvari beszélgetésünk. Jó egészséget, kitartást a további csoportokhoz!

Anti

Személyes életemben változások indultak el a drámafolyamatban való részvételem eredményeképpen. Kettő változás történt az életemben, ami nagyon friss. Annyira, hogy ti tudjátok meg elsőnek most. Még a csoportnak sem írtam meg. Lassan ugyan, de pontosan 4 év után, elkezdek közelebbről megismerkedni azzal a lánnyal, akiről ti is tudtok. A másik pedig, hogy elköltözöm albérletbe otthonról. Krisztina! Nagyon jó szakember vagy! Emi: Hihetetlen, hogy mennyire látszik rajtad a pszichodráma hatása! Nagyon jó csapat vagytok ketten együtt!

Zsuzska

Emi, te egy csupa szív, életvidám nőci vagy. Velünk sírtál és nevettél, sőt olykor velünk játszottál a pszichodráma csoportban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miket sikerült leírnod abból a sok ezer mondatból, ami elhangzott, ez sem lehetett könnyű. A visszajelzéseid mindig személyre szabottak és hasznosak voltak, pl. az elköszönésnél. A hangodat külön kiemelném, hogy igazán tetszett: a kicsit rekedtes tónusa. Krisztinával tökéletesen kiegészítettétek egymást. Te a pörgős, érzékeny, bohókás színt hoztad a csoportba, Krisztina a higgadt, megfontolt, komolyabb oldalt.  járni, mert minden alkalommal feltöltődtem lelkileg. Mindig nagyon vártam, hogy mehessek, számoltam a napokat. Olyan sokat adott egy-egy nap a csoporttal, hogy utána „szárnyaltam”, jöhetett bármilyen gond, könnyebben vettem a hétköznapok akadályait.

Magdi

Nekem a pszichodráma képzés során az tetszett a legjobban, hogy minden alkalommal könnyed, játékos bevezetővel hangolódtunk egymásra, az adott napra. A játékok során vezetőink segítségével a legártatlanabbnak induló szituációkból olyan történetek kerekedtek ki, amire nem is számítottam. Minden játékból sokat tanultam, még akkor is, ha nem érintett a téma közvetlenül engem, de hasonló jelenetekkel találkoztam már valamikor életem során. Ezáltal megértettem olyan korábbi eseményeket is, amik eddig feldolgozatlanul éltek bennem. Fény derült a miértekre, a történések közötti összefüggésekre. Azért szerettem ide járni, mert minden alkalommal feltöltődtem lelkileg. Mindig nagyon vártam, hogy mehessek, számoltam a napokat. Olyan sokat adott egy-egy nap a csoporttal, hogy utána „szárnyaltam”, jöhetett bármilyen gond, könnyebben vettem a hétköznapok akadályait.

Csabi Csaba

Kedves Emi! Profi pszichodráma asszisztens vagy, hálával és köszönettel gondolok Rád alázatos munkádért, támogatásodért, együttérzésedért. Szorgos jegyzetelésed nélkül nem derülhettünk volna olyan jókat korábbi szavainkon, melynek összefoglalása így, mint „emléklap” maradt meg számunkra. A mosollyal gazdagon töltött, vidám ebédek elfogyasztásakor zajló beszélgetések szintén emlékezetesek maradnak, melyben Te is csoporttag voltál. Köszönök Neked mindent!

Katica

Nekem a pszichodráma képzés során az tetszett a legjobban, hogy Krisztina és Emi mindent megtettek azért, hogy a foglalkozásokat tartalmasak legyenek, hogy azok a fejlődésünket szolgálják. Azért szerettem ide járni, mert jó volt a csoport tagjának lenni. Jó hangulatban teltek a foglalkozások, az ebédidőben történt beszélgetések a többiekkel, is nagyon sokat adtak nekem. Kellemes környezetben történt a foglalkozás. Érdemes volt részt vennem az önismereti pszichodrámán, mert nagyon sokat fejlődtem, változtam. Nyitottabb lettem a változásokra, bátrabban merek belevágni dolgokba, bátrabban döntök. Hiszek és bízom Önmagamban. Könnyebben kommunikálok. Empatikusabb lettem az emberekkel. Elfogadóbb, megértőbb, kiegyensúlyozottabb. Sokat fejlődött a helyzetfelismerésem is.

Zsuzsanna

Krisztina! Hihetetlen, milyen ráérzésed van, hogy adott helyzetben mire érdemes, szükséges fókuszálni és kibontani. Nagyon tetszettek azok a technikák, amikkel kihoztad az emberekből a valódi kérdést és megakadást. Kiemelném a farajzokat. A belső hangok, amiket adtál és a játékok utáni összefoglalóid nekem mindig plusz értelmezést, megvilágítást adtak. Az egész munka, ahogy dolgoztál és kezelted a pszichodráma csoportot, nagyon tetszett. Mindenkire figyeltél, ráhangolódtál, mégis a szükséges objektivitást meg tudtad tartani.

Katka

Személyes életemben változások indultak el a drámafolyamatban való részvételem eredményeképpen. A családommal a kapcsolatom nagyon sokat javult, kiegyensúlyozottabb lett. Korábban kemény harcokat vívtam meg például édesanyámmal, és a drámán történt felismeréseknek és lelki „erősödésemnek” köszönhetően ezek a harcok ma már nincsenek. Mindig nagy-nagy tisztelettel tekintettem Krisztinára, mint ahogy a többiek is. Kedvességével, szakmai tudásával rengeteget segített nekünk. Emi kedvessége, vidámsága mindig jelen volt a csoportban. Köszönöm Neki a biztató szavakat, és az öleléseket, melyeket Tőle kaptam.