Álmaidról tudod-e?

Álmaidról tudod-e?
Életünk jelentős részét, mintegy egynegyedét alvással töltjük, s az alvásidő ötöde ma már bizonyítottan álomtevékenység! - Átlagos életutat figyelembe véve életünkből hozzávetőleg négy évet töltünk álmodással.

Életünkből négy évet töltünk álmodással!

 • Ha ennyi időt fordítunk bármire életünkben, az maradandó nyomot hagy bennünk.
 • Miért lenne ez másként épp álmaink esetében?

Álmokkal és álomfejtéssel minden kor és kultúra foglalkozott és foglalkozik

 • A kínai, tibeti, perzsa, buddhista álomfejtésnek is gazdag irodalma van. Az álomfejtés, gyakorlatilag az álmok képeinek magyarázata, ama föltevés alapján, miszerint az álmok „jelentenek” valamit, hogy álmainkban felsőbb hatalmakkal kommunikálunk, melyek ilyenkor akaratukat, tanácsaikat képekben nyilvánítják ki számunkra.

Racionális tudásunkat egészítsük ki intuitív meglátásokkal!

 • Miután ritkán emlékszünk az álmainkra, s ha emlékszünk is, gyorsan elhessegetjük magunktól őket, ezért abban nincs gyakorlatunk, miképp viszonyuljunk hozzájuk, hogyan vehetnénk hasznukat.
 • Korszellem megköveteli tőlünk, hogy a racionális működéseinket kiegészítsük az intuitív tudással. Ennek szerves része a lelkünkkel folytatott kommunikáció. S ha ezt komolyan vesszük, megtapasztaljuk, hogy áloméletünk intenzívebbé válik, többször és egyre jobban fel tudjuk idézni az álmainkat.
 • A belső világunkban való eligazodáshoz lélekvezető kell!
 • Régen ezt a szerepkört töltötték be a papok, sámánok, varázslók. A mai társadalomban ehhez a karizma (veleszületett adottság, képesség) mellett szaktudás is kell. A szimbólumok is modernebb köntösben jelennek meg, melyek a lélek elixírjei!

Álmaink értelmezéséhez nem elegendő beszerezni egy álmoskönyvet, hiszen mindannyiunknak saját álomszótárunk van!

 • Álmaink hasznos segítőtársaink az önismeretben és a probléma megoldásban, de ehhez foglalkoznunk kell velük. Ki kell alakítani a tudat és az álom-én között egy közös nyelvet, hasonlóan ahhoz, mintha egy idegen országba csöppennénk, s egymás jelzéseihez kölcsönösen fogalmakat társítanánk.
 • Lelki krízisek esetén felerősödik az álomtevékenység! A pszichoterápia aktiválja az áloméletet, de a szellemi út egyik eredménye is ez. Ahogy nyitottá válunk a belső világunkra, az elkezdi magát megmutatni!
 • A nők általában könnyebben emlékeznek, alap beállítottságuknál fogva érzékenyebbek, közelebb vannak saját lelkükhöz, a szubjektív világhoz.
 • Ha egy álomfejtésben melléfogunk, azt esetleg már a következő álom megmutatja. Pl. a korábbi motívum érthetőbb formában újra megjelenik, vagy ironizált formában kétségbe vonódik, esetleg erős ellenállás jelentkezik. Helyes értelmezés jutalma megelevenedő lelki élet, fejlődés.
 • Bármilyen álomról is legyen szó, jó kérdés, az, hogy miért éppen akkor álmodtad, amikor álmodtad. Valamivel rezonálsz, s ebből is lehet információhoz jutni!
 • Álmaink sokféle formában jelentkeznek. Az álommunka kulcsa az emlékezés, melyben segítségedre van, ha érdekelnek az álmaid! Írd le, rajzold meg, beszélj róla, próbáld megérteni! Észreveszed, hogy empatikusabbá válsz, kinyílik a világod, teljesebb, kreatívabb életet élsz!

Gyere el egy álomértelmező tréningre!

 • Ezek felismeréséhez és értelmezéséhez ad hatékony segítséget egy álomértelmező tréning, ahol közelebb kerülhetünk álmaink természetének megértéséhez. Megismerhetjük az álmok fajtáit, az álommunkát segítő technikákat, saját álomszimbólumaink nyelvét.

ÁLMAINK ÁLTAL VEZETVE tréning

Következő álom tréningünket 2019. tavaszára tervezzük. Előzetesen folyamatosan jelentkezhetsz!
A csoportot minimum 12 fővel indítjuk!

Ha érdeklődő vagy, iratkozz fel, s a tanfolyam előtt értesítünk!
A barátod és barátnőd mellett hozd magaddal az álmaidat is! 

 
Oláhné Mednyánszki Krisztina
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Magyar Családterápiás Egyesület és
Magyar Pszichodráma Egyesület tagja
Mail: info@mindenamionismeret.hu
Telefon: 06 30/ 479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely

Vissza