Miért éppen az álmok?

Miért éppen az álmok?
Jungot szabadon idézve: Az álom nem más, mint a tudatos és a tudattalan világ közötti kommunikáció!
 
"Addig, amíg az ember tudatos énje, és szunnyadó belső tartalmai között nem tanulja meg a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést, addig a kommunikáció és a tisztelet nem fog működni a személyek közti kapcsolataiban, de az emberi társadalmak és kultúrák között sem." Carl gustav Jung
 


Álommunka = út a tudatalattinkhoz

  • Azért kezdtem el az álmokkal is foglalkozni, mert megértettem, az álommunka hihetetlenül jó út a tudatalattinkhoz. Az álmok még a nagyon materialista szemléletű emberek számára is a valóság részét képezik, hiszen mindenki álmodik, és mindenkiben él valamiféle ősi kíváncsiság a megfejtésükkel kapcsolatban.
  • a valaki tudatosan foglalkozik az álmaival, akkor tudatosan foglalkozik a belső világával, az érzéseivel, vagyis valószínű, hogy a tudatosságot a mindennapjaiban is közvetlenebb módon élheti meg. Ez az önismereti út része!

Az álommunka nem azonos azzal, amikor valaki álomvilágba menekül 

  • Az álommunka nem azonos azzal, amikor valaki álomvilágba menekül a valóság elől. Amikor az álmokkal foglalkozunk, megpróbáljuk őket megérteni, értelmezni, s így olyan belső szimbólumrendszer kerül a kezünkbe, mely a hétköznapokban is segít. A közös álomnyelvet a tudatos és a tudattalan egyaránt érti.

Az álmok szerepe az önismereti folyamatban

  • A pszichodráma csoportjaimban is tapasztalom, hogy egy-egy belső előrelépést az önismereti munkában álmok kísérnek. Segítenek továbbvezető kérdéseket megfogalmazni, hiszen önmagunk felé intézett jó kérdésekkel tudunk csak továbblépni.

Álom-játék

  • Ezért a pszichodrámát, mint az önismerethez vezető út egyik technikáját „álom-játékként” használom az álomértelmező tanfolyamon is, mert az álmok többszintű üzenetét segít az álomgazdának megérteni. Így belső világunk bölcsessége elixírré válik tudatos életvezetésünk számára!
  • Számomra fontos, hogy csoportjaimban továbbadott tudásom és tapasztalatom, amely az intuitív, szellemi oldalról közelíti meg az életet, ne „elszálláshoz”, megbomlott elméhez vagy lebegéshez vezessen, hanem érthető, alkalmazható, a hétköznapi életet segítő módszerré váljon.

Álmaink által vezetve - álom értelmező tréning

Vezessenek Téged is az álmaid! 

Következő csoportunk indulását 2017. tavaszára tervezzük. A csoportot minimum 12 fővel indítjuk.
Várjuk jelentkezésedet előzetes listánkra. A tanfolyam előtt értesítünk.

 
Oláhné Mednyánszki Krisztina
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Magyar Családterápiás Egyesület és
Magyar Pszichodráma Egyesület tagja
Mailinfo@mindenamionismeret.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely

Vissza