Egyéni terápiás, konzultációs lehetőségek

Életünk folyamán mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor egy külső segítő, tanácsadó, vagy terapeuta hatékony támogatást tud adni a szükségszerű belső fejlődéshez.

Önismereti, terápiás módszerek és technikák széles tárházából válogathatunk ma már. Sok szakember, képzett és önjelölt segítő hirdeti magát.

Néha nehéz megtalálni azt, aki a számunkra leginkább megfelelő. Az eligazodásban segíthet néhány gondolat, mely a hiteles tanácsadó ismérveiről  szól.

AMIKOR IDŐSZERŰ KÜLSŐ SEGÍTSÉGET KÉRNI

 • Ha begyűrűzött az életedbe egy számodra nem várt krízis, vagy veszteség, mely megváltoztatta az eddigi életedet
 • Te magad érzed a változás feszítő előjeleit magadon (ehhez egy kis segítség: Önismereti ciklusok)
 • Ha azt érzed, hogy szorongásod, problémád zavarja, nehezíti, gátolja a mindennapi életviteledet, önmagadnak vagy környezetednek komoly gondot okoz

GONDOLD VÉGIG A KÖVETKEZŐKET, MIELŐTT BELEVÁGSZ!

 • Várd meg, amíg úgy érzed, teljes bizonyossággal készen állsz a változásokra. Tehát biztosan tudod „ez így már nem mehet tovább!”
 • Ha mások „kívánságának”, nyomásának engedve akarsz csak változni, nem kecsegtet túl sok eredménnyel a terápiás munka
 • Tudd azt is, a folyamat Rólad szól, mást nem fogsz tudni megváltoztatni!
 • Fontos, hogy megfogalmazd, mit vársz a folyamattól, milyen reálisan elérhető célt tűzöl ki magad elé
 • Gondold át, mitől lett pont most aktuális az önismereti munka elkezdése
 • Vedd figyelembe, hogy azokon a dolgokon, amiket évek hosszú sora óta magadban hordozol, néhány terápiás ülés nem tud azonnali változást hozni! Gondold végig, képes vagy-e befektetni önmagadba a szükséges időt, munkát, anyagiakat?!
 • Készülj fel arra is, hogy az önmagadon végzett munka eredménye a környezeteddel való viszony változásában is meg fog mutatkozni! Ez nem lesz mindig kellemes
 • Tudd, hogy a változásokat Te hajtod végre magadban! Helyetted semmit sem tehet meg a segítőd. Egy jó „lélekvezető” feladata, hogy eszközöket adjon ahhoz, hogy önmagadon segíts. Ha bármit „beígér” neked, keress mást!
 • A jó terápiás együttműködéshez bizalom szükséges, mely fokozatosan mélyül az idő előre haladásával. Ha nem érzel vonzást, összhangot már a kapcsolat elején, esetleg ösztönös ellenérzéseid vannak, keresd tovább a számodra megfelelő segítőt!

ISMERKEDJ MEG AZ ÁLTALAM KÍNÁLT EGYÉNI KONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉGEKKEL!

A legelső lépés minden esetben, hogy telefonon egyeztetett időpontban találkozunk egy konzultációra. Ezen az első interjún felmérjük és megbeszéljük a közös irányt, a célokat, mely meghatározza azt, hogy milyen módszerrel tudok a segítségedre lenni.

Egyéni terápia

Családterápiás rendszer-szemléletben dolgozunk a hozott témádon. Az egyéni folyamat hossza a problémától függően alakul, jellemezően hetente egyszer találkozunk egy órában.

Rendszer állítás

1-1 alkalom neked, mely a segítségedre van, hogy a megszokott szubjektív nézőpontból kilépve ránézz azokra a helyzetekre, melyekben előre mutató változásokra vágysz.

Asztrológia

A pszichológiai szemléletű asztrológiai konzultáció segít, hogy kérdéseidet tágabb összefüggésekben lásd, mely elősegíti a tudatosabb életvezetést, fejlődést, önismeretet.

A nő, mint bűnbak

Karma és önismeret

Oláhné Mednyánszki Krisztina

pszichodráma vezető

család- és párterapeuta

okleveles asztrológus

Artemisz Önismereti Műhely