“NŐNEK LENNI!”

ÉLMÉNY CENTRIKUS SZEREPFEJLESZTŐ CSOPORT NŐKNEK

Női szerepfejlesztő tréning Artemisz Önismereti Műhely Debrecen
Ez a csoportunk jelenleg kapacitáshiány miatt nem indul. Sajnáljuk! Arra kérünk, térj vissza később!
Egyetértesz? „Aki nem képes helytállni magáért, az nem tud részt venni egy igazi kapcsolatban sem.”  

Hannelore Traugott

A tréningre jelentkezőknél gyakran felmerülnek ezek a kérdések

 • Alkalmas vagyok párkapcsolatra vagy csak PÁR KAPCSOLATRA?
 • Elég jó NŐ, anya vagyok?
 • Csak én alkalmazkodjak? Meddig alázhatom meg magam?
 • Elhagytak… túlélem, elhagyjam… túlélem?
 • Miért nem tudok változtatni? Meddig akarom még ezt tűrni?
 • Hogyan tegyem izgalmasabbá párkapcsolatomat?
 • Mindhalálig fogyókúra?
 • Egyensúlyt, de hogyan a munka és privát élet között?

Ahol Mariannhoz hasonlóan sokan találtak megoldásokat!

“Csak azt sajnálom, hogy nem 20 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a lehetőséggel, hogy megismerjem a női sorsot, a törvényszerűségeket és a pszichológiai összefüggéseket.

Soha nem késő magunkat feltárni és őszintén szembenézni magunkkal. Nekem, mint önmagát elég jól ismerő nőnek is nagyon sok új információt adott a tréning. Nagyon sok dolog került a helyére a lelkemben.

Segítségemre volt a családom jobb megértésében és elfogadásában. Nem túlzok, ha azt mondom, segített a megbocsájtásban – magamnak, szüleimnek, gyermekeimnek.

Ha csak ezt az egy pozitívumot nézném, akkor is megérte ez a 9 hónap. Bízom benne, hogy munkám során sok nőtársamnak segíthetek megszerzett tudásommal.

Köszönet Krisztinának az önfeláldozó és fáradtságos munkájáért, és azért a kitartó, végig pozitív szemléletű, szeretetben gazdag lényéért!”

Tabuk nélkül kiscsoportban a NŐI dolgokról! Ezt kínálja Neked is a NŐNEK LENNI! című önismereti, női szerepfejlesztő tréningünk 2002 óta.

Te is megérdemled, hogy hetente egy estét magadra fordíts! Változásod pozitív következményeit családodban is élvezheted! Célom, hogy nőiségünk méltóságát, értékét kiteljesítsük, szeretetteljes, vonzó légkört teremtsünk magunk körül, kapcsolatainkban. Ha Te is erre vágysz, várjuk jelentkezésed!

Kedves Érdeklődő! Őszinte leszek Hozzád!

Ez a tréning saját női utam buktatói által motivált keresés és tanulás eredménye. Melynek során elfogadtam és megbékéltem nőiségemmel, annak értékeivel. Ma a mindennapjaimban megpróbálom ÉLNI és ÉLVEZNI a női lét minden aspektusát.

Családanyaként, feleségként, barátnőként és kreatív, alkotó nőként egyaránt. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy az önmagamba fektetett energia sokszorosan megtérült kapcsolataimban.

Női szerepfejlesztő tréning Oláhné Mednyánszki Krisztina pár- és családterapeuta Artemisz Önismereti Műhely Debrecen

Hivatásom gyakorlása közben sok segítséget kérő nővel találkoztam. Ezekből a megkeresésekből született meg bennem az ötlet, hogy saját tapasztalataimat és tudásomat összefoglalva felépítsek egy egyedi tréninget, mely magába foglalja a női lét TESTI-LELKI-SZELLEMI megközelítését.

Közel egy éves előkészítő munka után 2002 őszén, lakóhelyemen megtartottam az első tréninget, melyet azóta több csoport követett. Mára saját Önismereti Műhelyemben Debrecenben fogadom a változásra nyitott “Utitársakat”, akiktől én is sokat kapok és tanulok.

Tapasztalatból tudom, hogy minden „belső” utazás (is) az első lépéssel kezdődik, s ez bármely életkorban megtehető! Erre az „utazásra”invitállak, várlak, ha szeretnél valóban változtatni!

 • Önbizalmad növeléséhez
 • Meglévő kapcsolat felfrissítéséhez
 • Párkapcsolat kialakításhoz
 • Lelki problémáid feldolgozásához
 • Konfliktusaid kezeléséhez
 • Nőgyógyászati problémák kezeléséhez
 • Optimális testsúly kialakításához
 • Változókor könnyebbé tételéhez
 • Leggyakoribb nőgyógyászati problémák, azok lelki háttere
 • Természetes gyógymódok és intim higiéné
 • Csontritkulás. Diéták, táplálkozási zavarok
 • Nőiességünk megélése, önelfogadás, elfojtásaink, tükreink
 • Az önismereti út lépcsői
 • A párkapcsolatok alapvető pszichológiai összefüggései
 • Kapcsolati háromszögek
 • A testbeszéd jelentősége
 • Harmonikus kapcsolatalakítás, játszmáink
 • A nő és a szexualitás
 • A nő helye a családban
 • A szeretet rendje
 • Családi mintáinkban rejlő sorsunk
 • Ismerkedés nőiségünk különböző arcaival
 • Nőiségbe való beavatások, fordulópontok
 • Az egység, a női pólus szellemi értelmezése
 • Nőiség és spiritualitás
 • A tréning folyamatában összesen 36 alkalommal heti egyszer találkozunk napi 3 órában a közös munkára, ahol az intim és biztonságos közeg támogatói hatását hamarosan áldásnak fogod érezni. A tartalmas témák mellett oldott légkör, humoros helyzetek és új kapcsolatok is várnak!
 • A 3 órás (45 perccel számolva) együttléteket figyelembe véve, ez kb. 9 hónapig tartó közös együttműködést jelent. A kilenc hónap, ahogy egy gyermek kihordására, úgy önmagunk érzelmi átalakításához is szükséges időtartam!
 • Jelentkezési lehetőség csak a csoport indulása előtt van, mert a folyamatában lévő tréningre új embereket nem veszünk be. Ez biztosítja a csoportmunkához szükséges intimitást.
 • A tréning során elméleti és gyakorlati részek váltogatják egymást, interaktív, csoportos élmények színesítik.
 • A csoport résztvevői a gyakorlati elemek segítségével (családállítás, pszichodráma, család-és párterápiás eszközök, szimbólumokkal való munka) új mintákra találhatnak, s azokat alkalmazzák a mindennapi helyzetekben, a családban, párkapcsolatban.
 • A tréning a fejlődés, önbizalom növelés mellett lehetőséget nyújt új kapcsolatok kialakítására, kikapcsolódásra, feltöltődésre is!

Visszajelzések női tréningre

Szilvi: Amikor elkezdtem a női tréninget, egy érzelmi hullámvasúton ültem, úgy éreztem, teljesen ki vagyok szolgáltatva ennek az érzelmi hullámzásnak. Le tudtam szállni erről a szélsebesen robogó, ide-oda lökdöső vasútról. Úgy érzem, most békésebb, elfogadóbb és türelmesebb vagyok mindennel, ami a nőiségemet felöleli. Nagy kaland volt a tréning, sok „aha” élménnyel, sok nevetéssel és sírással, sok új ismeretséggel… Minden nőnek receptre felírnám. Milyen sokszínűek is vagyunk mi nők valójában. És igazán fantasztikus volt a női ősökkel való találkozás, és annak megtapasztalása, hogy igenis van pusztán spirituális létezés és kapcsolat. Összességében elmondható, hogy minden nőnek jó tenne, ha legalább ennyi időt csak magával és a nőiségével tudna foglalkozni. Sokat tud adni, ha megengedjük magunknak!

P.M.J.: Igazából nehéz lenne egy témakört kiemelni a sokból, ha végigtekintek az átvett témákon, az látszik, hogy minden épült valamire, és minden mindennel összefüggött a különböző szinteken. Van azért egy két „mérföldkő”, ami igazán nagy hatással volt rám. Ilyenek voltak pl. a női életút térkép- megmutatta, hogy semmi-akkor rossznak ítélt dolog- nem volt hiábavaló; a saját testem megítélésére irányuló feladat-rádöbbentett, hogy mennyire elutasítom a saját fizikai adottságaimat, és segített egy kicsit átfordítani a gondolkodásmódomat. Az istennőkről szóló rész ráébresztett, hogy milyen sokszínűek is vagyunk mi nők valójában. És igazán fantasztikus volt a női ősökkel való találkozás, és annak megtapasztalása, hogy igenis van pusztán spirituális létezés és kapcsolat. Összességében elmondható, hogy minden nőnek jó tenne, ha legalább ennyi időt csak magával és a nőiségével tudna foglalkozni. Sokat tud adni, ha megengedjük magunknak!

Móni: Nagyon hasznosnak tartottam a tréninget. Minden nőnek ajánlom, különösen a 40 körülieknek! Sokat segít áttekinteni, hogy hol is tartasz az életutadon, és miért épp úgy történnek veled a dolgok, ahogy. Próbáld ki Te is!

Mariann: Csak azt sajnálom, hogy nem 20 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a lehetőséggel, hogy megismerjem a női sorsot, a törvényszerűségeket és a pszichológiai összefüggéseket. Soha nem késő magunkat feltárni és őszintén szembenézni magunkkal. Nekem, mint önmagát elég jól ismerő nőnek is nagyon sok új információt adott a tréning. Nagyon sok dolog került a helyére a lelkemben. Segítségemre volt a családom jobb megértésében és elfogadásában. Nem túlzok, ha azt mondom, segített a MEGBOCSÁJTÁSBAN – magamnak, szüleimnek, gyermekeimnek. Ha csak ezt az egy pozitívumot nézném, akkor is megérte ez a tanév. Bízom benne, hogy munkám során sok nőtársamnak segíthetek megszerzett tudásommal. Köszönet Krisztinának az önfeláldozó és fáradtságos munkájáért, és azért a kitartó, végig pozitív szemléletű, szeretetben gazdag lényéért!

Dia: Ajánlom minden nőnek életkortól függetlenül, hogy átgondolhassa nőiségét!

Tünde: Nagyon jó összefoglalás volt, a női lét több aspektusát érintette. Sok oldalúan közelített nőiségünk megéléséhez, támpontokat adott a felmerülő problémáim kezelésére.

Irma: A Női Tréning nekem elsősorban közösségi élményt jelentett, valamint élményt, kikapcsolódást és tanulást. Jó volt együtt lenni hasonló gondolkodású, hasonlóan kíváncsi, érdeklődő, válaszokat kutató-kereső emberekkel/nőkkel. Ezek a nők időt, energiát áldoznak arra, hogy jobban megismerjék önmagukat, a női lét múltját és jelenét, rejtett mozgatórugóikat, motivációikat. Vállalták, hogy csoporton belül saját élményeik, életük, sorsuk, gondolataik, érzéseik megosztásával hozzájárulnak ahhoz, hogy mások is tanuljanak és gazdagodjanak. Igen, itt gazdagodás, jobbulás, tudatosulás történt-, s ezáltal családok, baráti körök élete lehet majd őszintébb, tartalmasabb és boldogabb – élhetőbb. Köszönöm a szervezőnek és a tagoknak!

Gabi: Tartalmas, intim és megnyugtató közegben voltam és minden alkalommal tudtam vinni tovább magammal valamit, ami végül javamra szolgált. Segít megismerni, megérteni önmagamat, a világom rezdüléseit, motivációit.

Andrea: Mit adott a tréning? Egy kis lelki megtisztulást. Egy jókora űrt, ami azt bizonyítja, mennyi mindent nem tudok és egy adag éhséget, hogy hasonló összejöveteleken részt vegyek.

Ágota: Nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a tanfolyamon. Nőtt az önbecsülésem, bátrabban képviselem magam, és jobban értékelem, hogy nő vagyok. Tudatosabban látok dolgokat, és talán elfogadóbb is lettem. Ahogy én változtam,- elsősorban önelfogadásban, saját magam kinyilatkoztatásában, felvállalásában- az kihatott a környezetemre is, melyek visszahatottak rám. De ezek mind pozitív visszahatások, visszajelzések voltak.

Évi, 29 éves: Széles skálájú betekintést nyújtott nem csak a saját magam által ismert problémákra, hanem a fel nem ismertekre is. Megtanultam a dolgokat és élethelyzeteket más szemszögből nézni és ítélni. Önbizalmam megerősödött és megszűntek a gátlásaim. Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam, hogy ennek a csoportnak a tagja lehettem. Szeretetet, elismerést, megbecsülést, energiát, biztonságot és sok tapasztalatot kaptam és szereztem.

A.A. 52 éves: Egészségügyi szakképesítéssel rendelkezem, közel 30 éve élek házasságban életem első szerelmével. A női tréningen néha mégis tudatlan kis kamasznak éreztem magam. Bizonyos dolgokat, csak most hallottam először, bár már nem pirultam el. Soha nem késő – hangzik közhelyként, de annál igazabb. Rádöbbentem, mennyi pótolnivalóm van, lenne vagy lehetett volna még. Elszállt az idő. A tréningen lámpást kaptam önmagam megismeréséhez. Soha nem késő- súgja a bensőm, mégis komikusnak látnám magam, ha ma gyökeresen megváltoznék. Változni nem is akarok, csak figyelni magamra és Ő-rá. Testemre, vágyaimra és Ő-rá. Felszabadultabb, őszintébb lettem; be merem vallani az érzéseimet, sőt, ki merem mutatni. Köszönöm mindezt a tréning vezetőjének és csoport-társnőimnek. Bízok abban, hogy legalább a középiskolai tantervben egyszer helyet kap egy hasonló tréning, amellyel a női lelkek egészséges úton fejlődhetnek.

Emília 37 éves: A csoport biztonságot, védettséget, az őszinteség és nyíltság felvállalhatóságát adta. Önértékelésem és önbizalmam pozitív irányba változott és erősödött az együtt töltött órák eredményeként. Magabiztosabban állok meg az élet viharában.

Inci 45 éves: Ebben a csoportban éreztem először, hogy meg tudok nyílni, s nem élnek vissza az őszinteségemmel!

Oláhné Mednyánszki Krisztina

pszichodráma vezető

család- és párterapeuta

okleveles asztrológus

Artemisz Önismereti Műhely