Értékelés: Egyéb elemek a rajzon

Fa rajz önismereti teszt Artemisz Önismereti Műhely Debrecen

A rajzodon megjelenő egyéb szimbólumoknak is személyes jelentősége van!

Más kiegészítések: madárfészek, fű, virágok, napkorong, odú, madár, emberábrázolás, másik fa…

Természetesen hordoznak archetipikus üzenetet is, melyet egy szimbológiában jártas szakemberrel könnyebb elemezni, de itt is elsősorban a saját benyomások és szabad asszociációk vezethetnek el a tudattalan üzenetek megértéséhez.

Néhány példa:

– Madárfészek és/vagy madár: család- és gyermektervezés, gyerekszeretet, szeretne anya lenni, vagy ha már az, akkor a gyermekkel való szoros érzelmi kapcsolatra utal.
– Fű, virág: törékenység, nőiesség, szépség fontossága.

Van-e valami a fa alatt? Lehullott dolgok…

  • Életed hangsúlyos múltbéli elemeit jelenítik meg. Olyan szimbólumok ezek, melyek már számodra lezárt, véget ért eseményeket, veszteségeket, esetleg fájdalmas emlékeket mutatnak. Fontos, hogy csak saját asszociációid vezethetnek el a megfejtésükhöz.

Milyenek a vonalaid?

  • Határozottak, vagy alig láthatóak, reszketegek, szőrözöttek? A vonalak olyanok, amilyen a gazdájuk. Ha lendületes, erőteljesek, akkor te is az vagy. Ha szöszösek, haloványak, akkor bizony sokkal határozottabbnak kellene lenned. Bízz magadban jobban!

A rajzod összképe

  • Ha a képre nézel, derűt vagy szomorúságot látsz-e? Felfelé vagy lefelé csüngenek-e a fa ágai? Minél derűsebb a fád, annál optimistább alkat vagy.

További értékelési szempontok : 

Az értékelés Süle Ferenc: A „fa-rajz” –önismereti teszt írása alapján készült.